kalkylera en meny

Idag orkade jag inte fara till skolan och lyssna på våran jobbiga lärare, som hatar alla i klassen. Så jag stannade hemma och nu håller jag på att kalkylera min meny som jag har gjort. Det är inte så lätt faktiskt. Det tar låååång tid och det ska vara klart om en vecka. Jag har hitils hittat på en massa mat och ska kalkylera den. Men sen är det all dricka som ska med:


4 röda

4vita

2 rosé

2 champange

2 starkviner

4 brännvin

2 cognac

2 bitters

2 punsch

2 vermouth

1 rom

4 likörer

3 whiskey

Ikväll blir det altså att sitta och bläddra i systembolagets katalog och hitta allt. Sen ska allting stå i en speciell ordning också.


Först husets

Sen franska viner

Italien före spaninen

Bourgonge före boudouex

Andra distrikt bokstavsordning

Sen den nya världen australien

Så det blir att lista ut allt det där.

Hade tenta i alkohollagen igår. Tror inte att jag klarade den. Man var tvungen att ha rätt på 3/4 av varje del och första delen svarade jag inte ens på tillräckligt många frågor för att ha rätt. Alla andra delar gick super bra så jag behöver bara ha omtenta på alkoholpolitiken som tur är. Men det känns ändå onödigt.

Hundarna mina har varit helt galna nu på morgonen. Busat som tokar så nu ligger dom helt utslagna på deras bäddar. Eller ja alice ligger på stenes jaktkläder, hon tycker det är den bästa platsen som finns :)
Funderar på att gå en riktig långpromenad idag på nån timma. Skulle vara skönt för hundarna att få röra på sig ordentligt. Det blir ju ingen jakt i helgen för vi ska till fjällen och äta julbord, annars brukar jakten ge en riktigt bra motion utöver dom vanliga promenaderna. Dom är ju och springer i skogen i flera timmar.
Får se hur långt jag går det var så himla kallt ute idag och jag vet inte om vägen jag måste gå för att komma ut på en långis är uppplogad. Det har ju snöat en hel del.

Ska ge mig på kalkyleringen igen *suck*


Knarkare

Jasi vilken helg det har varit.
Jobbade natt fredag - lördag och höll på att bli påkörd av en cyklist på vägen till bussen. Sen när jag väl var hemma så kunde jag inte sova, har typ aldrig hänt förr men nu gick det helt enkelt inte. Så jag var ganska trött när jag körde min pojkvän till festen som han skulle på. Det är ju inte så ofta det är party där så när det väl händer så måste man ju dit. Så vi hade köpt varsin biljett till folketshus där det var typ krogkväll.

Men jag drog till min kära Hilda en sväng först och snackade lite skit och såg på en film.
Kring elva tiden var jag redo på folketshus i boliden, nykter och allt. Nån måste ju köra och ikväll var det jag. Det var jätte trevligt där borta den första 45 minuterna sen kom det första bråket. Att killar kan vara så omogna! Bråka över en tatuering. Så Stene gick emellan som vanligt och redde ut saken. Så dom sket i att slåss iaf.
Men sen när vi skulle fara hem så satt ena killen som var från det första bråket och snackade om att han röker på och knarkar och så. Som tur var så märkte inte stene det då. Hans kompis dog i en överdos för några veckor sen och han är rätt så negg mot knarkare.
Men precis när vi sätter oss i bilen och ska dra så berättar stenes kompis att den där killen sitter och skryter om att han knarkar och så var det igång. Stene flyger på killen och försöker läxa upp honom. Till ingen nytta kan jag ju tillägga. Men jag stoppade han just innan han skulle slå iaf. "Knarkarn" hade inte haft en chans.
Jag fick med mig stene hem och vi fick lov att stanna efter vägen för lite spy paus *usch*

Jaha då hade jag också en blogg

Ja nu har jag också bestämt mig för att starta en blogg. Är ju inte direkt ensam om den saken.

Började med att hitta ett namn som jag ville ha. Hur lätt är det då när dom flesta i sveriges befolkning bloggar och alla nick som jag ville ha var upptagna. Så det fick helt enkelt bli för och efternamn. Känns verkligen som om man använde sin fantasi till det.

Ja nu är jag här iaf och tänkte skriva lite om mina tankar och mitt liv. Kommer säkert att bli mest om mina hundar och skolan. Det är ju faktiskt det som tar upp all min tid. Ibland umgås jag iofs med min pojkvän också.

Kan ju berätta att idag har jag avklarat en tenta i turism. Känns skönt, men jag har fortfarande fyra stycken kvar innan jul. Alkohollagen nästa vecka, får se hur det går. Är inte särskilt peppad på att plugga ett häfte på en miljon sidor.

Jag har iaf fått nått gjort idag och det var att ta en härlig promenad i skogen med hundarna. Stövarn fick äran att dra madrassen efter sig så han fick kämpa lite extra i djupsnön. Han är inte rädd för madressen längre iaf så nu ska jag bara köpa en bättre sele åt han så man kan börja dra lite mer seriöst.

Imorgon ska jag klippa mig och jag är inte peppad på att höra vad frisören kommer att säga om mitt hår. Jag har inte klippt mig sen i februari och håret är rätt så slitet. Blev så less på det förra veckan så jag klippte av en decimeter. Bara rakt av.
Så nu är jag inte alls snygg i håret och måste gå med svans hela tiden. Ska bli skönt att få en ny snygg frisyr imorn :)


RSS 2.0