Skönt att jobba

Även fast jag har typ ångest över att jag är borta så mycket från Elin just nu så är det ändå skönt att jobba. Mycket bättre än att gå i skolan! Jag har ju iofs bara jobbat korta pass här på statt. Får se hur det går imorgon när jag har ett 12-timmars pass. Kommer säkert att vara lite tungt, och sen så händer det ju inte särskilt mycket på söndagar och det gör ju inte direkt att tiden går fortare. Men jag har ett vinarbete som jag kan sitta och pyssla med iaf.

Stene ligger hemma och har feber igen. Blir inte klok på att han är sjuk hela tiden. Ska försöka tvinga han att gå till doktorn så dom kanske kan hjälpa han. Han har nu varit sjuk en vecka varje månad i tre år! Sen så smittar han ju mig lite titt som tätt också, fast jag brukar bara bli lite halvdålig. Inte ligga och tro att man ska dö som stene gör. Fast han är ju lite mesig också! :D haha

Nu har jag gjort nånting dumt

Det kom några gäster som var lite hungriga och frågade om nån restaurang. Som vanligt frågar jag vad dom vad dom är ute efter och så rekomenderar jag efter det. Gästerna ville iaf gå till ett litet och mysigt ställe så jag rekomenderade ett ställe som jag tycker har bra mat. Men då stod en utav restaurangägarna till restaurangen som hotellet samarbetar med på sidan av och lyssnade. Så han blev självklart sur för det. Men jag tänker inte på dom som en liten och mysig restaurang och sen så tycker jag inte att dom har så god mat men det säger jag ju självklart inte.
Men nästa gång så ska jag rekomendera deras restaurang först och sen nån annan också.
Ifall jag träffar snubben som är sur så ska jag nog snacka med han tror jag. Om jag vågar förståss, tycker att han är lite läskig och så verkar han som så sur och grinig hela tiden.

Men en annan sak som jag kan skratta lite åt är småglinen som vill komma in och köpa cigg. På nått konstigt vis så har dom alltid "glömt" sitt legg. Haha

Vi har nya dörrar här på statt, det är typ skjutdörrar i glas som öppnar sig automatiskt när det kommer nån. Men dom innre dörrarna är lite sega så det är jätte många som har gått rakt in i dom. Skitkul att se!
Jag är verkligen lättroad ikväll! :D


Statt

Nu sitter jag och jobbar på statt, det var tre månader sen jag jobbade här senast. Så jag känner mig lite nervös idag :P
Men jag har iaf sminkat mig lite och så kommer jag inte i min kostym som jag använde innan jag blev gravid så jag har på mig andra, inte lika snygga kläder. Men det får duga tills vidare.

Jag insåg idag att Elin är för lång för hennes bodys så jag måste på stan och köpa lite nya kläder åt henne. Ska nog göra det på måndag efter vi vart på boda bort med klassen.
Då ska jag titta på bilbarnstol igen. Var och kollade för nån dag sen och då hittade jag en som jag ville ha. Men den var lite dyr tyckte jag, fast då såg jag att man kunde köpa den 700 kr billigare via vårt försäkringsbolag :D
Måste bara kolla hur den passar i bilen innan jag köper den.

Nu blir det att jobba lite mer och sen kanske jag hinner plugga också innan johanna kommer och tar över.

Tenta

Idag har jag gjort tentan och jag tror att det gick ganska bra faktiskt :D
Hoppas på det iaf så man slipper omtenta!

Elin har varit med sin farmor idag medans jag var i skolan. Hon tycker nog att det är skoj här för hon har skrattat och pratat hur mycket som helst. Det är så himla skönt att veta att hon har det bra här hos farmor, hon är så duktig på att ta hand om Elin.
I morse så var Elin på strålande humör som vanligt och då säger Stene "hon har då inte ärvt sitt morgonhumör från dig iaf!". Jag förstår ju självklart inte alls vad han menar, jag är ju alltid på strålande humör när jag vaknar! hehe

Äntligen hemma

Har vart i skolan idag och jag var så trött jag trodde att jag skulle somna. Orkade inte alls koncentrera mig eller engagera mig i skolarbetet idag.
Men nu är jag iaf hemma och ska ta hand om Elin som just nu ligger och sover. Så jag ska väl passa på att vila lite jag också så jag kanske får lite energi och kanske städa här hemma. Det ser hemskt ut hos oss just nu. Tur att ingen ska komma och hälsa på idag :D

Sen måste jag göra skolarbeten och plugga till tentan som jag har imorgon. Känner verkligen att jag måste vara hemma mer med Elin. Men nu är det bara en vecka kvar med lektioner sen har jag inga lektioner fram tills jag börjar praktiken i Mars. Längtar faktiskt till att få vara hemma och det är inte ofta som jag gör det :P

Orolig sömn

Stackars stene! Jag har vridit och vänt på mig, gnisslat tänder och sparkats hela natten. Jag och Elin har sovit som stockar men stene fick knappt nån blund alls. Fast jag var nog lika trött som han när jag vaknade, har inte haft så bra nattsömn.

Ikväll har vi iaf varit hos lång Oskar och Maggis och sett på hockey. Skellefteå förlorade, fattar inte vad dom håller på med just nu, förlorar jätte mycket. Tycker att det är dax att dom vinner lite mer matcher nu!!

Elin fick iaf se en bild på sin framtida pojkvän. Oskar och Maggis har varit på UL idag och fått veta att det kommer komma en liten pojke kring midsommar :D Ifall oskar får bestämma så ska han heta Clint Hubert Lord Larsson. Maggis var inte riktigt med på det och jag förstår henne :P

Nu är det sömn som gäller för imorn är det skola igen.


Ensam hemma

För första gången sen Elin föddes är jag ensam hemma. Stene har tagit med henne till en kompis, tror dom skulle se hockey.
Känns konstigt att vara här hemma utan mitt älskade barn, men det är samtidigt väldigt skönt. Ska bara njuta och ligga i soffan, glo på tv och äta en massa gott.

Ja det är så att just nu har jag gett upp det där med att gå ner i vikt för att komma i klänningen. Måste hitta motivationen men det har varit så himla svårt i en veckas tid nu. Jag har ingen disiplin heller så allt bara skiter sig.
Men ska iaf ta mig ut ur detta hus och ta en liten promenad med mina underbara hundar. Dom är trötta efter allt bus som det blev i helgen. Men kul har dom haft iaf :D

Chokladpudding ska jag göra nu *mums*

Besök

Jonas, Anna och Felicia har varit här hela helgen, deas hundar Zappa och Loke var med också. Så det har varit full rulle hela helgen! Hundarna har busat massor och haft skitskoj :D
Flisan var så liten och söt. Jag vågade knappt hålla i henne för hon var så liten, Elin är ju dubbelt så stor!

I går var vi på stan och köpte en massa bebis kläder på rea. Hittade kläder som Elin ska ha på sig på bröllpet och lite annat tjafs. Men jag köpte inte så mycket för Anna hade packat med sig kläder till Elin.
Fast nu har jag väldigt mycket kläder som är väldigt tjejjiga. Jag gillar egentligen inte sånt men jag får väl lov att vänja mig.

Nu är det bara jag och stene hemma för jonas och dom for precis. Det var himla kul att dom var här och det har varit en mysig helg :D Jag har tom lagat mat och det händer inte ofta!

Elin ligger och sover så nu ska jag passa på att mysa lite med stene.

Jobba natt

Dom ringde från Dhg tidigare ikväll och ville att jag skulle komma och jobba inatt. Funderade en liten stund tillsammans med Stene. Eftersom han har jobbat idag och ska jobba imorgon så skulle det ju bli lite sömn. Men eftersom vi gillar pengar så blev det så att jag jobbar inatt. Så nu sitter jag här på jobbet och alla ligger och sover just nu.
Jag är väldigt trött redan eftersom jag har varit vaken sen kl 7 i morse. Men nu är det ju bara kvar 7,5 timma av tio!

Har iaf varit och pluggat med Maja idag, men det blir ju en hel del babbel och lite lite plugg. Men vi fick lite gjort iaf.
Sen blev det handla lite och så svängde jag förbi rusta och snodde lite tapetprover. Är ju så himla sugen på att tapetsera eller måla om, fast jag vet att våran hyresvärd inte vill att vi gör det. Men man kan ju få drömma iaf :D
Jag vill också lägga nya golv och bygga om lite. Men det kommer bara vara i mina drömmar som det händer.

Ska nog bege mig till soffan och glo lite på tv innan jag ska plugga (om jag nu orkar det)

Prioriteringar

Det blev ingen träning igår. Men jag pluggade iaf, kände att jag var tvungen att prioritera lite. Även fast jag hatar att plugga och hellre vill träna så måste jag faktiskt inse att plugget är viktigare. Jag vill gå ut skolan med godkännt i alla ämnen.
Men jag är dock lite småsur angående en inlämningsuppgift som jag har gjort. Ska snacka med läraren om det till veckan, men vet inte riktigt vad jag ska säga. Just den här läraren är väldigt väldigt svår att prata med utan att nån ska gå därifrån och vara sur. Väldigt tråkigt men sant.

Elin har iaf sovit från 12 tiden igår och hon sover fortfarande. Min lilla sömntuta!

Jag har funderat lite på en sak. När jag var gravid så bestämde jag mig för att inte bli en sån där mamma som bara pratar om sitt/sina barn. Men jag har nu insett att det är jättesvårt. Elin är ju det bästa som finns och man vill bara prata om henne hela tiden! Fast med vissa människor så blir det mest bara barnprat för det är det som vi har gemensamt. Om man inte känner varandra så bra då blir det lätt att man pratar om barn eller om hundar.
Men med dom som jag umgås med mer och känner bättre så försöker jag att inte bara prata om Elin.
Men om jag blir så att jag inte pratar om annat så säg till!

Fullspäckad dag idag så det är bara att sätta igång så man kan ha en lugn kväll med lite hockey :D


Sjunga

Elin satt i babysittern och filosoferade och verkade vara på jätte bra humör. Så jag tänkte att jag skulle sjunga lite för henne. Men jag tror inte hon gillade min sångröst för hon började stor gråta. Så jag tror att jag ska ge upp det där med sången hädanefter :P

Nu håller jag iaf på att tvätta och så har jag städat undan lite.
Jonas, Anna och felicia kommer ju i helgen så jag har bäddat klart åt dom där uppe.
Sen när stene kommer hem så ska han få städa :D

Elin ligger på mage och kämpar på sin nya fina filt.
Stene tyckte att det var jätte jobbigt att fara och jobba idag. Men han har ju bara halvdag så han kommer ju hem snart.

Jag måste också försöka hinna med träning och plugg idag. Får se om det går men jag ska försöka med ett utav dom iaf.
Nu är det dax för mat åt lill tjejjen


Skola skola skola

Igår var det dax för skola igen.
Sen var det myskväll med familjen som vanligt. Elin är sötast i hela världen!

Nu sitter jag i skolan igen men idag är det bara halvdag och sen ska jag vara mammaledig tills på måndag då det är skola igen. Ska bli riktigt skönt att få vara hemma med min älskling. Även fast jag har en hel del plugg att göra. Har tenta nästa vecka och så ska vi ha en vinprovning om två veckor så jag måste börja fixa till det. Men jag har nästan gjort klart mina engelska uppgifter iaf :D

Igår var jag på DHG och sa att jag ville börja jobba. Så jag har redan fått en natt då dom behöver mig :D Lite snabbare än på statt där dom fortfarande inte har nånting till mig. Det är tråkigt när dom nästan inte har några turer.

Nu är det mera lektion. Skriver mer sen.


Träning???

Jag vet inte om man kan kalla det för träning det jag gjorde ikväll. Jag försökte men jag var negg redan innan jag började och när snubben på dvd började så blev det bara värre.
Men jag kämpade, eller snarare gjorde allting halvdant, i tjugo minuter innan jag gav upp.
Är på så himla dåligt humör just nu.

Men jag och stene har iaf hafe en super mysig kväll och nu har han fixat kvällsfika åt mig :D

Trötta dag

Issa och var och hälsade på igår med Harry och Vinna. Han är såååååå himla söt och väldigt lik sin far, Loke.
Efter dom hade varit här for vi till Elins farmor och farfar och åt lite middag. Farmor hade stickat en jätte fin filt till henne.
Det var så kul för dom ville ta kort på Elin när hon låg på filten och då fick dom se henne skratta för första gången. Sen såg hon farfar och hade ett litet samtal med honom.
Vårat lilla charmtroll!! :D

Idag har det varit skola och grejjer så nu är jag helt slut! Vill bara sova men ikväll då jäklar ska jag träna. Var några dagar sen nu och  jag har lyckats gå upp det där kilot som jag hade gått ner :(
Måste ju hinna gå ner lite innan bröllopet så nu ska det bli hårdträning och äta lite bättre. Jag har ändå varit duktig och inte ätit godis och druckigt läsk mer än på lördagar. Men matvanorna måste nog bli bättre, äter inte så mycket och inte alls regelbundet och det är inte bra för min kropp.

Nu ska jag och stene laga middag. Stekt sill blir det och jag hoppas att det blir gott :D

Igår

Igår hade vi fullt upp. Vi hade världens sovmorgon till kl 12! Sen var det att städa lite, vara ute med hundarna och göra sig klar för kvällen. Stene skulle ha lite party och jag och Elin skulle fara och fira johanna en stund.
Det blev hockey här hemma med stenes kompisar och skelleteå förlorade igen :( Nu måste vi vinna nästa match!
Sen drog jag och Elin till Edda och åt pizza och lekte lite lekar med johannas kompisar. Sen när dom skulle bada så for jag och Elin hem igen till festen.
Det var riktigt kul här hemma och Elin hon sov nästan hela tiden. Var typ bara vaken när hon skulle äta, det är himla skönt att hon kan sova även fast man har folk hemma.
Det blev dock en sen natt för mig så idag är jag riktigt trött! Men det var det värt.
Men när jag skulle skjutsa hem en av stenes kompisar så backade jag på hans bil. Jag visste inte att den stod där och det var beckmörkt ute så jag såg den inte. Men vi kollade för en stund sen och det blev då ingenting på bilarna och det var ju tur!

Nu kommer Issa och hundarna och hälsar på :D

Nya kläder

Elins farmor har varit förbi en sväng och gett Elin lite nya kläder :D Hon hade varit på stan och shoppat lite, allt är för stort än så länge. Men om Elin fortsätter att växa som hon gör just nu så kommer det inte dröjja länge föränn hon kan ha dom :D
Kläderna var i alla möjlika olika färger och med lite mönster och olika tryck och texter. Dom var rätt så fina faktiskt, dock lite rosa men det kan jag överleva :D

Inatt har Elin sovit nio timmar i sträck! Jag somnade samtidigt som henne så inatt har man ju fått sova ordentligt. Men varför känner man sig lika trött om inte tröttare???
Måste dessutom städa idag och det blir man ju inte piggare av att tänka på :(

Nu tror jag man ska få det där bortstökat så man kanske kan träna lite.

Möblerat om

Har möblerat om vardagsrummet idag. Tycker det är så himla kul! Det blev iaf mycket öppnare och ljusare och det behövs i vårat lilla och mörka vardagsrum.
Nu är jag iaf helt slut, men vi måste hämta ved ikväll. Det är -20 ute så det går lite ved nu och vi har slut här inne. Känns lite tungt men vill man inte betala en hög elräkning så får man lov.
Tur att vi är två stycken i huset som kan hjälpas åt.

Har haft nagel/klo klippning för hela familjen idag också. Eller katten har jag inte gjort det på, men då måste man vara två för hon hatar det. Är inte så kul med en katt som sätter ut sina klor och ska försöka springa iväg, aj aj säger jag bara.

Rocco var jätte duktig idag på jakten och drev under en räv. Så då fick Alice rycka ut och försöka få den att komma ut. Men killarna gav upp efter en liten stund för dom tyckte att det var lite för kallt. Nere i svackan hade det varit -27 *brr* Men på andra sidan vägen där dom jagade var det ju "bara" -20.
Jag har då inte ens varit ut genom dörren idag men tyvärr så måste jag det snart :(


Drömmer mycket

Ja inatt har jag igen drömt att jag ser spöken, andar eller vad man nu ska kalla dom. Jag drömmer iaf att jag ser människor som inte finns, dom är döda och kommer tillbaka till mig. Jag får panik och är livrädd, vill inte veta vad dom vill. Ber dom att gå sin väg och låta mig vara ifred men dom gör inte riktigt det, dom kommer tillbaka hela tiden. När jag vaknar har jag alltid en stor obehagskänsla i kroppen som inte vill släppa riktigt.
Men inatt så väckte stene mig för jag pratade i sömnen och han hörde på min röst att jag var rädd. Så han fick lägga sig och hålla om mig så jag kunde somna igen.

Elin har iaf sovit hela natten igen. Sköööönt! :D
Nu är Stene och Rocco ute och jagar så jag Elin och Alice ska ha en mys morgon.

Litet uppehåll

Japp det blev ett litet blogg uppehåll. Min dator har som sagt virus så jag har lämnat in den till skolans datatekniker, han som kan sååå mycket. Så självklart har han inte kunnat fixa datorn så jag har fått låna en från skolan.
Det är skönt att ha en dator igen! Det blir ju som väldigt tomt utan om man är lite beroende utav den :P
Men det är lite dumt att ha den här datorn för vi kan inte fixa så vi kan ha e-legitimation för jag är inte administratör på datorn. Väldigt irriterrande och nu måste vi fara till nån annan och fixa så att vi kan logga in på försäkringskassan så stene får sina pappapengar :D

Stene har varit hemma i nästan två veckor nu. Iofs så har han ju varit sjuk i en utav dom, men det är skönt att ha han hemma lite. Han ska ju vara hemma i en vecka till också då jag går skola men sen får han faktiskt lov att jobba lite igen.

Jag började om skolan i måndas, var bara där halva dan för Elin hade läkarundersökning. Allt var som det skulle och hon väger nu 5955g och är 60cm lång.
Hon har börjat sträcka sig efter saker som hon ser nu också. Det går så fort, helt plötsligt så gör hon det jätte ofta.
Inatt sov hon hela natten i sin egen säng. Hon är så duktig!

Fick tips av Malin om ett ställe som har fina barnkläder så jag och Issa var dit idag för att kolla lite. Men då är det utförsäljning för att dom ska stänga butiken. Rea på allt men inga kläder i hennes storlek fanns kvar, allt var i storlek 56 och det är lite för smått :(

Nu är jag iaf ledig tills på måndag så nu ska jag bara njuta av att vara hemmafru för man saknar sina älsklingar när man är borta hela dagarna.

Babykläder

Elin har nästan inga kläder längre som hon kan ha. Jag har varit på stan innan jul och under mellandagarna men jag hittar ingenting som jag gillar. Antingen är allting jätte tjejjigt och pluttigulligt eller så är det ganska pojkaktigt. Finns det ingenstans som man kan köpa kläder som inte är rosa eller blåa och som är snygga dessutom???
Jag har på Elin både tjej och killkläder och hon är fin i det. Men som sagt dom är för små nu!
Om det är nån som vet vart man kan köpa lite fina kläder så tipsa mig :D

Igår var det fest hos Samantha, jag var ju självklart nykter. Det var iaf jättetrevligt men jag drog hem kring tolv då dom flesta började vara ganska dragna :P
Träffade signe från klassen som är gravid och är beräknad 30 januari. Så himla mysigt med en stor mage! Jag vill vara gravid igen :D Hon var dock väldigt less kan man ju säga. Hoppas att hon får en liten bebis snart.

Var hem till Issa också och träffade en av Alice valpar. Han har blivit så himla stor och jätte fin. Inte den där lilla plutten som kissade, bajsade och bet på allt :P
Vi funderar på att ta en till kull på Alice nästa vinter men vi vill först se lite mer hur den här kullen blir. Ska ha valpträff i sommar hade vi tänkt och då ska vi fara till fällfors så dom får testa på att släppa i konstgryt.
Alice uppfödare ringde iaf under mellandagarna och är intresserad av en valp efter henne ifall vi ska ha nån fler kull. Känns bra, dom gillar verkligen Alice och hade nästan tänkt behålla henne. Tur att dom inte gjorde det :D

Nu ska jag se hockey. Hejja AIK!!

Morgonpigg???

Ja man kan ju tro att man är det när man vaknar kvart i fem!! Jag kunde inte somna om heller och så väckte jag visst stene också :P Så då hade jag nån att prata med en stund iaf :D
Men sen när jag väl höll på att somna igen så vaknade lillan och ville ha lite mat. När hon väl hade somnat igen så sov jag till klockan tio och då vaknade jag igen och Elin hon sov så sött. Det brukar ju annars vara hon som väcker mig.
Men då tyckte jag att hon hade sovit tillräckligt så då tog jag upp henne och hade lite mysstund med henne. Det är det bästa som finns!

Idag har jag inte heller hunnit träna. Jag har städat, hämtat ved, diskat och tvättat. Ikväll ska jag på fest så då hinner jag inte heller. Jag MÅSTE ta mig tid till att göra det imorgon. Skärpning nu!!!

Pratade med Stenes mamma idag och hon var inte glad. Det är tydligen chaufförer som tar grejer och inte skriver upp det så då har dom ingen aning vart det ska faktureras. Det var nästan så hon tänkte prata med Bengt (stenes pappa, som äger företaget) om att dom skulle söka nya jobb. Kanske lite onödigt då det bara är 2-3 år kvar tills det är dags att gå i pension. Men det var kul att prata med henne iaf, jag gillar mina svärföräldrar :D

Idag har vi pratat om när vi ska flytta till hans föräldrahem. Vi har ju tänkt renovera och göra om en hel del så vi pratade lite om hur vi ville ha det. Men det hela spårade ut litegrann och vi tänkte ha en spiraltrappa från källaren till våran toa/spa. Tror inte att det skulle vara så praktiskt att man måste gå ner i källaren och sen upp för en annan trappa för att komma till toan!
Det är ju ett tag kvar tills vi ska flytta dit så vi kommer nog komma på en mycket bättre lösning :D

Nu är det middag och sen inflyttningsfest hos samantha och hennes kille.

Planerar planerar

Haha Stene blir 30 snart min lilla gubbe :P Eller snart och snart det är ju 5 månader kvar.
Men vi har börjat planera festen som blir midsommarhelgen och så ska vi ha en namngivelse för Elin samtidigt.
Det kommer att vara ungefär 60 pers som blir bjudna, så det blir ändå en ganska stor fest om alla kommer.
Jag har kommit på värsta gejjen som jag ska ge han också men det kommer bli en massa smussel så han inte får reda på vad jag håller på med :D

Det blev ingen promenad i stan idag men en sväng på stan blev det iaf. Känner mig mycket piggare och jag hoppas att jag inte blir så sjuk som stene har varit i veckan.

På måndag börjar skolan och jag längtar! Ska bli skönt att få ha nånting att göra på dagarna igen. Hoppas bara att jag inte har missat så mycket när jag var borta i höstas.

Ikväll ska jag äta nyponsoppa med glass och mandelbiskvier. mums. Jag längtar redan, är det inte kväll snart??

Segardag

Gissa om det var underbart när Elin kom hem igen! Hon hade iaf haft det bra hos farmor och farfar. Hon hade sovit på farfars bröst och kissat lite på farmor när hon skulle byta bajsblöja :P

Idag har vi bara segat och tagit det lugnt, vi är ju fortfarande lite hängiga. Men jag börjar känna mig bättre som tur är.
Har sett på top model 10 och 11 och på homestyling, stene gillar det INTE. Han är verkligen inte förtjust i sånna program.
Har sett på förlossningskliniken på tv ikväll och tänkte på när Elin föddes och jag fick upp henne på bröstet. Då tänkte jag att jasså, så så det är du som har fått mig att må pyton i nio månader. Men allt det har jag självklart glömt bort nu och jag vill mer än gärna bli gravid igen. Konstigt det där, när jag var gravid tänkte jag hela tiden att det är inte värt det, för fy fan vad dåligt jag mådde. Men nu när man har sin lilla ängel så är det värt det tusen gånger om! (Precis som alla säger)

Hundarna tycker att vi är skittråkiga som bara ligger hemma och är sjuka. Blir ju inte direkt nå långpromenader om man säger så. Men jag tänkte att ifall jag mår bra imorgon så ska jag nog dra mig in till stan och ta en långpromenad. Dom behöver det verkligen, iaf Alice hon är lite otränad just nu och behöver lite mer muskler och kondis. Rocco däremot har både kondis och muskler. Tur är det för jag har inte kondis nog att mortionera han. Måste jobba lite på den :D

Nu är det dax att sooova

Barnvakt

Jag och Stene är sjuka så Elin är hos farmor och farfar så vi skulle få sova lite extra.
Vi hade tänkt att dom skulle vara här och ta hand om henne men dom kom och sa: Vi tar med henne hem!
Shit vad jag saknar henne!!!! Känns jätte konstigt att vara utan henne så här länge. Men hon dom skulle komma tillbaka med henne nån gång mellan sju och åtta så snart är hon hemma igen :D
Det var jätte skönt att få sova lugnt utan att ha en liten bebis breve sig som man är rädd att lägga sig på. Sen så fick ju jag och Stene lite tid till att mysa. Inte för att vi orkar så mycket men det var ändå skönt att bara ligga i sängen och snacka lite och sen bara somna.

Våran dator har fått nå virus eller nå och den är helt knäpp. Går typ inte göra nånting, men vi hann iaf rädda bilderna på Elin. Dom skickade vi till Borre så vi kan bränna dom på en cd.
Ska lämna in datorn till våran "duktiga" datatekniker så jag kanske kan få en annan. Han lär ju knappast kunna fixa den här iaf, han visste ju inte ens hur man skaffade ett virusprogram till datorn när vårat gått ut. Så vi fick skaffa ett eget istället.

Nu blir det att lägga sig framför tvn och dö en stund.

Hemma mammma

Har märkt att man kan få väldigt konstiga blickar av folk när jag berättar att jag inte ammar OCH att jag börjar om skolan igen den 12 januari. Ok det är inte så vanligt att det är pappan som ska vara hemma istället för mamman, men ändå. Börjar bli lite less på det.
Jag älskar mitt barn och att vara med henne. Men jag är ingen hemma mamma, jag behöver jobba för att må bra och jag hatar att vara hemma. Eftersom jag inte ammar och stene så gärna vill vara hemma, han är en riktig hemma pappa :D
Vi delar på ledigheten ganska lika och det funkar utmärkt för oss just nu. Jag har ju inte direkt nått fast jobb att gå tillbaka till när skolan slutar så han får vara hemma dom dagarna jag jobbar extra. Tror det kommer att bli skitbra!

Nu ligger Elin och sover igen, hon sover rätt så bra faktiskt. Somnar kring 22, vaknar en gång på natten och vill ha mat. Somnar om direkt hon har ätit klart och sover till 8-9 på morgonen. Är då vaken en stund sen får hon mat och lägger sig och sover till 14 ungefär. Är vaken en stund och äter igen sen sover hon ett par timmar till och på kvällen är hon vaken lite mer och sover bara korta stunder tills det är dax att sova för natten.

Jag däremot sover inte lika mycket även fast jag skulle vilja det ibland. På natten när hon vaknar för mat så kliver jag upp och eldar också så man hinner ju bli lite pigg innan man kan somna om igen. När hon vaknar där kring 8-9 tiden så kliver jag upp, men å andra sidan så lägger jag mig och sover med henne vid tio för då är jag jätte trött :P

Nä nu ska man hämta in lite ved och elda så vi får varmt här. Stene fryser, han har feber stackarn så idag har jag två stycken att ta hand om.


Felicia

Ja så heter min brors dotter. Hon föddes den 1 Januari -09, vägde exakt 3000 g och var 47 cm lång. Har sett lite bilder på henne och hon är skitsöt!
Grattis Jonas och Anna till ännu en dotter!!!

Igår kväll träffade jag anna, carro och hilda som skulle ta ett glas vin och snacka lite skit. Det är kul att sitta och snacka gamla minnen med sina vänner :D Snacka gamla fylleminnen och andra tokiga saker som vi gjort tillsammans.
Synd att dom åker hem igen snart, men carro är kvar iaf och det är ju tur.

Mamma och Odd är och hälsar på just nu. Så ikväll har vi ätit supergod mat som stene hade lagat i ungefär 4 timmar! Jag som tycker att det är skit tråkigt att laga mat fattar inte att han orkar stå i köket så länge. Men jag är glad ändå för jag får ju äta maten sen :D
Det är dock inte så bra för mitt nyårslöfte. Men jag jobbar på att jag ska kunna hålla det. Får se till sommaren ifall det funkat eller om jag måste skärpa mig på riktigt.

Elin har för första gången skrattat med ett lite ljud och nästan vänt på sig själv. Hon har ju vänt på sig en gång från mage till rygg men nu var hon på väg åt andra hållet. SÖTELIN!!

Nu är jag så trött att jag inte kan sova. Har försökt en stund men det funkade inte, men det är ju inte större chans att jag somnar om jag sitter här vid datorn. Har ändå inte nå värt att skriva så jag måste nog bege mig till sängen nu.


Nyårslöftet

Japp då var det 2009 och jag har för första gången gett ett nyårslöfte. Jag ska till sommaren vara nere på min vikt som jag var på innan jag blev gravid och innan jag började skolan. För ja jag gick upp några kilo när vi var ute i krogsvängarna en del :(
Hade tänkt börja kickboxning eller nånting sånt på friskvårds med Carro. Ska fara och kolla lite vad dom har och erbjuda.

Det var ju ett tag sen jag skrev här men vi har som haft fullt upp med vårat lilla charmtroll Elin :D
Hon föddes den 19 November -08, vägde hela 4085g och var 53 cm lång. Hon har blåa stora ögon, en liten grisnäsa, mörkt(nästan svart), tjockt och långt hår, pyttehaka och en extra haka :P
Nu sex veckor senare väger hon 5500g och är 59 cm lång, så hon växer så det knakar!
När hon föddes så åt och sov hon bara, men nu är det så stor skillnad.
Hon började fästa blicken redan på BB
2 veckor började hålla uppe huvudet ganska bra.
3 veckor kom det första leendet
Hon tittar väldigt intensivt på julstjärnan vi har i vardagsrumsfönstret.
4 veckor börjar härma våra ansiktsuttryck.
5 veckor så började hon upptäcka sina händer.
Suger också på tummen för första gången.
Har börjat få en ganska bra dygnsrytm.
Kan sova upp till 7 timmar per natt.
Nu när hon är sex veckor så behöver man nästan inte ge stöd åt huvudet när hon står, eller när man lyfter upp henne. Hon har blivit stark i benen och försöker stå lite på dom.
Hennes leenden börjar se ut som ett skratt ibland men inga ljud än.
Drar pappa i skägget nästan jämt, har även försökt smaka på det men hon började gråta lite så jag tror inte att hon tyckte att det var särskilt smaskigt.

Efter en allderless underbar början på det nya året så ska jag nu äta lite frunch och sen ska jag och Hilda ut på promenad. Men först måste Stene ut och kolla ifall det var björnspår vi såg på promenaden igår.

RSS 2.0